Gå til innhold

Lørdagstur til Besseggen, en leser forteller.

29/09/2009

En av våre lesere og twitterfølgere, Eigil Moe gikk i helgen tur over Besseggen. Eigil har skrevet om turen i bloggen sin, så for de av dere som har vurdert å ta seg turen, eller allerede har gått ta en titt!

Her er et utdrag fra bloggen til Eigil:

«Slik er det å gå i fjellet i Norge

Kvelden før, tok vi det sånn passe med ro. En lang natt søvn og tidlig opp, for å rekke båten som skulle ta oss fra Gjendesheim til Memurubu. Første delen her er lang og stort sett rett opp. Etter dette flater det seg litt ut, men hele tiden en liten stigning. Så blir det bratt igjen. Jeg kjenner at kondisjonen aldri helt strekker til, ei heller visse muskelgrupper i bena som aldri er blitt brukt på en slik måte før. Man går og går. Opp, opp og opp. Til tider føles alt bare helt forferdelig. Men hva skjer? Plutselig må vi gå langt ned. Nesten like langt ned som vi har gått opp. Jeg syntes jo at dette måtte jo være totalt unødvendig. Torgeir som var i reisefølge, kunne slå fast ved at slik var det å gå i fjellet i Norge.

Nå skulle vi altså starte å bestige selveste Besseggen. Været var ganske forferdelig med masse vind. Opp her, kan betegnes som fjellklatring, dog uten sikring. Visse steder her, føles helt absurd. Sklir man på en stein, faller man 700 meter rett ned. Vårt Britiske innslag i troppen, William, lider av ekstrem høydeskrekk. Han er skråsikker på at hans siste time har kommet. Kritthvit i ansiktet, forstår han, at man ikke kan snu her. Og med museskritt beveger han seg oppover fjellet. Selv brukte jeg god tid i dette bratte henget. Var ekstremt effektiv noen få meter, for så å ta en pause. Utsikten her er fantastisk. Du ser det grønne Gjendevannet og det dypblå Bessvatnet. Dette har jeg sett bilder fra mange ganger før.»

besseggen

TreningsGlede tar mer enn gjerne imot mail fra deres søndagsturer, mail to: t.glede@gmail.com


Hilsen,

TreningsGlede
http://www.treningsglede.com

————————————————————
Husk at det er ikke hvor ofte du trener det kommer an på, det er hva du gjør når du først trener!

4 kommentarer leave one →
  1. 29/09/2009 3:53 pm

    Dette var stas. Takk skal dere ha.
    Skal bare legge til, at turen var forøvrig en lørdagstur og ikke søndagstur, men det får gå for det samme. Hehe 🙂

  2. 29/09/2009 3:58 pm

    Rett skal være rett, så har redigert det nå 🙂 Vi gjør det gjerne igjen, så bare å si ifra hvis det er noen andre aktiviteter du har gjennomfør! 😀

  3. Linn-Kristin permalink
    29/09/2009 8:57 pm

    Jeg tviler på at Eigil er klar for noen fjellvandringer den første tiden nå, men uten at han vet det selv skal vi faktisk går en ganske lang tur på ski i vinter!! Da kan han sikkert skrive litt om opplevelsene på langrenn for første gang siden grunnskolen. hehehe

    • 29/09/2009 9:02 pm

      He he! Såppas ja, bra du drar han med 😉 Venter i spenning på et nytt blogg innlegg!

Legg igjen en kommentar